Haku

Matkustajaterminaalille myönnettiin rakennuslupa

UUTINEN - FTT-terminaalille-rakennuslupa

Ferry Terminal Turku -hankkeen uusi matkustajaterminaali ja siihen liittyvät matkustajakäytävät saivat rakennusluvan, mikä merkitsee hankkeelle merkittävää edistysaskelta. Luvan myönsi Turun kaupungin rakennus- ja lupalautakunta torstaina 10.10. pidetyssä kokouksessa. 

Terminaalin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2025 alussa. Terminaalin arvoitu valmistumisaika on vuonna 2027. Tallink Silja siirtyy käyttämään sitä heti terminaalin valmistuttua ja Viking Line siinä vaiheessa, kun toisen laiturin työt valmistuvat vuonna 2027.

Matkustajaterminaalin urakoitsijan kilpailutus on käynnissä. Kilpailutuksen esivalmistelut on jo tehty ja lopulliset tarjoukset pyydetään hankintamenettelyyn mukaan valikoituneilta yrityksiltä.

Matkustajaterminaali perustuu arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen ehdotukseen, nimeltään Origami. Uusi rakennus on pintamateriaaleiltaan pääosin lasia, terästä ja alumiinia.

Uusi terminaali tulee parantamaan matkustajaliikenteen sujuvuutta ja tarjoamaan modernit palvelut niin matkustajille kuin laivayhtiöillekin.