Aija Kallio
markkinointikoordinaattori
Vuosi 2024 oli yleisen taloustilanteen osalta edelleen matalapaineinen. Maailmantalous kääntyi lievään nousuun, mutta Suomessa taloudellinen kehitys jäi edelleen vaisuksi. Määrätietoisen ja vuosia jatkuneen toiminnan kehittämisen tuloksena Turun Satama Oy:n talous kehittyi kuitenkin myönteisesti. Haasteellisista ajoista huolimatta satamayhtiön liikevaihto vuonna 2024 oli 23,2 miljoonaa euroa ja liikevoittoa kertyi 6,0 miljoonaa euroa.
Perustehtävämme on varmistaa, että matkustajat ja rahti kulkevat satamasta satamaan ajallaan, turvallisesti, joustavasti ja tehokkaasti. Jatkuvasti uudistuen, jatkuvasti kilpailukykyisemmin. Kehitämme uusia ratkaisuja, joilla voimme tehostaa laivaliikennettä ja siten tehdä Turun kautta kulkevasta liikenteestä entistä kannattavampaa.
Tätä tavoitellemme muun muassa rakentamalla yhteiskäyttöisen terminaalin sekä uudistamalla terminaalialueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä ja koko satama-alueen toiminnallisuutta.
Turun sataman turvallisuustoiminnan tavoitteena on henkilö- ja omaisuusvahinkojen estäminen. Katso ohjeet turvallista asiointia varten.
Varsinais-Suomen pelastuslaitos on yhteistyössä Turun Satama Oy:n kanssa laatinut ulkoisen pelastussuunnitelman
Turun satama-alueelle, jossa on otettu huomioon vaarallisista aineista johtuvat suuronnettomuudet ja niiden mahdolliset vaikutukset väestöön ja ympäristöön.
Turku tunnetaan vilkkaana kauppapaikkana jo rauta-ajalta alkaen, jolloin Aurajoen rannoille purjehtivat kaupantekoon erityisesti baltit, ruotsalaiset ja novgorodilaiset kauppa-alukset. Itämeren keskeisimpien satamakaupunkien joukkoon Turku nousi 1200-luvulla, jolloin hansakauppiaiden koggit hallitsivat silloisen jokisataman maisemaa.